zondag 11 november 2007

Huis van 10 miljoen in Epe



















In november 2007 stond aan de Tongerenseweg te Epe bovenstaand pand te koop voor de som van 9.999.999 Euro. Daarmee was dit pand op dat moment volgens Funda het huis met de hoogste vraagprijs van Nederland. De woning zou een woonoppervlakte hebben van 500 m2 verspreid over 11 kamers. Het pand staat op ruim 8000 m2 eigen grond en bevat ondere andere een luxe inpanding zwembad. Daarbij is het huis zo goed als nieuw (bouwjaar 2001) en voorzien van geavanceerde voorzieningen zoals aardverwarming en een eigen waterbron.

Natuurlijk is dit een droomhuis en zullen er weinig mensen zijn die er oprecht niet willen wonen. Maar 10 miljoen Euro voor welk huis dan ook in Nederland lijkt een buitengewoon royale vraagprijs.

Kijk je echter naar het internationale verband dan is 10 miljoen Euro niet zo heel veel voor een state of the art landgoed op een toplokatie. In de Verenigde Staten wisselen sommige panden die aanmerkelijk kleiner zijn en minder eigen grond hebben makkelijk voor het dubbele bedrag van eigenaar. Dus hoewel Nederland steen en been klaagt over de hoge huizenprijzen is het de vraag hoe lang de duurste panden van Nederland minder dan 10 miljoen zullen blijven kosten.

Geen opmerkingen: