zondag 11 november 2007

Een huis met internationale allure in Vinkeveen



















Er zijn panden die een dermate indrukwekkende allure hebben dat ze gecast worden om een rol te spelen in een film. Zo'n bijzonder huis krijgt uiteraard geen tekst maar fungeert als dominate achtergrond en sfeerbepalend decorstuk in een Hollywood productie.

Onlangs zag ik de film "Fracture" met Anthony Hopkins. Niet verrassend was dat Hopkins een doortrapte psychopaat speelde. Wat mij vooral opviel was dat een van de belangrijkste rollen voor rekening werd genomen door het formidabele huis waar deze psychopaat in woonde.

Het pand was dermate sfeerbepalend dat ik mijn ogen niet kon afhouden van de strakke en moderne lijnen, de grote glazen gevels en het riante uitzicht op de heuvels van Los Angeles.

Het pand op de bovenstaande foto's ligt niet in Los Angeles. Integendeel, het is te vinden op de drassige gronden van het Vinkenveense plassengebied. Toch heeft dit huis een internationale allure dat het geschikt maar voor menig hoofdrol. De verkopende partij is zich, gezien de vraagprijs van bijna 9,5 miljoen Euro, welbewust van de toegevoegde waarde die zo'n uitstraling met zich meebrengt. Nederland kent veel mooie moderne huizen in hoogste prijsklasse. Maar huizen met de internationale allure van deze Vinkenveense villa zult u niet vaak tegenkomen.

Geen opmerkingen: